Nákupní košík: 0 položek | 0 ,– Kč Zobrazit košík

Vinařství Robert Moncuit – historie

Produkce šampaňského tradiční metodou začíná před mnoha sty lety, ale Robert Moncuit a jeho dědicové produkují své víno také dlouho. Na začátku se vinice rodiny Moncuit pouze pronajímaly. A nebylo jich moc. Začátkem produkce byl kousek vinice, která se v rodinnné hantýrce nazývá s láskou „dědečkova zahrádka“, „Le Jardin de papi“. Později , po posouzení enologickou komisí bylo rozhodnuto, že i přilehlé pozemky ve vlastnictví rodiny mohou být osázeny vinnou révou. Cena pole se tím samozřejmě zvedla na několikanásobek. Protože se nachází v oblasti Cotes de Blancs byla osázena odrůdou Chardonnay. Nyní se E.A.R.L du petite Orme stará o 7 ha vinic ať již vlastních nebo smluvně pronajatých.

Samotné práci se z pěti dětí nyní už zesnulého pana Moncuita věnují synové Michel a Francois spoluvlastníci společnosti s ručením omezeným (E.A.R.L.). Francois je velice erudovaný, studoval na lyceu a dokonce v roce 1986 absolvoval praxi v Rakousku na dohled od našich jižních hranic. Věnuje se obchodní a administrativní stránce věci. Michel je spíše technik a věnuje se práci s traktorem a vším co vrčí a jezdí. Dále se na chodu podílí i sestry Marie-Luisa, Christianne a Claudynne. Na sezonní práce se sejde vždy větší počet členů rodiny. A tak jsem se k tomu dostal i já.

  • Mapa stránek
  • Obchodní podmínky
  • Kontakt
  • Nahoru
  • © 2010—2019 www.pravesampanske.cz